FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about SpongeBob for Beginners
Quiz about SpongeBob for Beginners

"SpongeBob" for Beginners Trivia Quiz


A trivia selection for "SpongeBob" beginners.

A multiple-choice quiz by kilio51. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. TV for Kids S-Z
  8. »
  9. SpongeBob SquarePants

Author
kilio51
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
79,899
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
37466
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: teachdpo (10/10), lethisen250582 (5/10), Guest 99 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What kind of creature is Sandy? Hint


Question 2 of 10
2. Mr. Krabs loves two things the most. What are they? Hint


Question 3 of 10
3. Squidward's last name is ___________.

Answer: (One word - Think about what his arms and legs are called.)
Question 4 of 10
4. What kind of creature is Patrick? Hint


Question 5 of 10
5. In the theme song, SpongeBob is said to be absorbent, __________, and porous.

Answer: (One word, a color)
Question 6 of 10
6. What does SpongeBob live in? Hint


Question 7 of 10
7. Who is SpongeBob's teacher at Boating School? Hint


Question 8 of 10
8. What burger joint do SpongeBob and Squidward (and later Patrick) work for? Hint


Question 9 of 10
9. What type of creature is Gary? Hint


Question 10 of 10
10. What kind of creature is SpongeBob? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Oct 21 2025 : teachdpo: 10/10
Oct 20 2025 : lethisen250582: 5/10
Oct 13 2025 : Guest 99: 8/10
Oct 13 2025 : creekerjess: 10/10
Oct 12 2025 : Guest 75: 9/10
Oct 05 2025 : Guest 98: 10/10
Oct 02 2025 : Guest 209: 10/10
Sep 30 2025 : Guest 141: 8/10
Sep 29 2025 : stephgm67: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What kind of creature is Sandy?

Answer: a squirrel

Notice her enormous teeth?
2. Mr. Krabs loves two things the most. What are they?

Answer: money and Pearl

I think that he likes money more than Pearl, but that's one man's opinion.
3. Squidward's last name is ___________.

Answer: Tentacles

4. What kind of creature is Patrick?

Answer: a starfish

His last name is Star.
5. In the theme song, SpongeBob is said to be absorbent, __________, and porous.

Answer: yellow

"Absorbent, yellow and porous is he."
6. What does SpongeBob live in?

Answer: a pineapple

Sandy lives in a tree, Mr. Krabs lives in an anchor, and Patrick lives under a rock.
7. Who is SpongeBob's teacher at Boating School?

Answer: Mrs. Puff

Mrs. Puff is a pufferfish. She blows up (fills with air) whenever SpongeBob crashes and says, "Oh, SpongeBob. Why?"
8. What burger joint do SpongeBob and Squidward (and later Patrick) work for?

Answer: The Krusty Krab

Fry Prince is supposed to be like Burger King and Dairy Queen.
9. What type of creature is Gary?

Answer: a snail

Even though he meows like a cat, he is a snail. A worm barks like a dog. I wonder what kind of invertebrate tweets like a bird? Oh wait... a scallop.
10. What kind of creature is SpongeBob?

Answer: a sponge

He might be Swiss cheese. He has holes, hasn't he?
Source: Author kilio51

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LadyCaitriona before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
10/23/2025, Copyright 2025 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us